Osam mrtvih u dva napada na jugoistoku Turske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2016, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam mrtvih u dva napada na jugoistoku Turske

Osmoro poginulih - sedam civila i jedan policajac, bilans je dva istovremena večerašnja bombaška napada na jugoistoku Turske, pripisana pobunjeničkoj "Radničkoj partiji Kurdistana" (PKK), saopštile su vlasti.

Od eksplozije automobila-bombe u centru grada Dijarbakira je poginulo petoro ljudi, a ranjeno 12, od kojih pet policajaca, saopštila je vlast tog većinski kurdskog regiona.

U drugoj eksploziji koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se dogodila gotovo u isto vreme, poginula su tri civila u mestu Kiziltepe, a 25 je ranjeno, prenela je Televizija NTV.

Eksplozije su izazvale veliku štetu na zgradama i vozilima.

Oba napada su izvedena u trenucima kada su prolazila policijska vozila, javila je novinska agencija Dogan.

Uz to, danas je, takođe podmetnutom bombom, na jugoistoku Turske, nedaleko od granice Iraka, poginulo pet vojnika, a ranjeno osam. I taj napad je pripisan PKK.

Napadi na tursku vojsku su se uvišestručili od jula 2015, kada je isteklo dve ipo godine primirja na jugoistoku Turske.

Od tada su poginule stotine ljudi na obe strane, a deo stanovništva je pobegao u bezbednije gradove.

Tursko-kurdski sukob koji je izbo 1984. godine, odneo je više od 40.000 života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUKOBI NE JENJAVAJU: Poginulo 5 vojnika u napadu Kurda

Izvor: Telegraf.rs, 10.Avg.2016

Pet vojnika je ubijeno, a osam je ranjeno danas u jugoistočnoj turskoj pokrajini Sirnak, prilikom napada pripadnika Kurdistanske radničke partije (PKK), saopštili su bezbednosni izvori...Prema istim izvorima, napad je izveden detoniranjem eksploziva prilkom prolaska vojnog vozila u okrugu Sirnaka,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.