Oglasila se Kašogijeva verenica

Izvor: Mondo, 26.Okt.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasila se Kašogijeva verenica

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, Turkinja Hatidže Džengiz, izjavila je danas da je on pretpostavljao da ga saudijske vlasti neće ispitivati ili hapsiti u Turskoj, iako je bio zabrinut da će se podići tenzije

Foto: youtube/screenshot/CNN

U intervjuu za turski list "Haberturk", Džengiz je kazala da Kašogi nije želeo da ide u konzulat Saudijske Arabije u koji je ušao 2. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prenosi Rojters.

Kašogi je došao u zgradu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta neophodna za venčanje sa turskom verenicom Hatidžom Džengiz.

Kolumnista "Vašington posta" ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Saudijska Arabija je insistirala više od dve nedelje da je on izašao iz konzulata, da bi na kraju priznala da je on ubijen. Prva verzija bila je da je ubijen u tuči, da bi saudijski tužioci u četvrtak okarakterisali ubistvo Kašogija kao zločin s predumišljajem.

Erdogan zahteva: Objavite gde je telo Kašogija!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.