Odložena Erdoganova poseta Srbiji

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena Erdoganova poseta Srbiji

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.
Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog "usaglašavanja termina", rečeno je u ambasadi Turske.

Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << početak radova na izgradnji auto-puta Beograd–Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija "Tašjapi".
Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je pre dva dana na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum.
Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd–Sarajevo, Vučić je odgovorio:
"Bilo bi logično. Doći će, biće u redu to."
U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra, prijateljska poseta i da je Erdogan iskren prijatelj.
"Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kad možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo", rekao je Vučić i izrazio zahvalnost turskim investitorima u Srbiji i nadu da će ih biti još više.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.