Obožavate ovaj napitak, a ne znate da on uklanja neprijatan miris iz cipela

Izvor: Prva.rs, 08.Apr.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obožavate ovaj napitak, a ne znate da on uklanja neprijatan miris iz cipela

Ljubitelji ste domaće, turske kafe, ali nikad ne znate šta na kraju da uradite sa talogom koji ostaje na dnu šolje. Njime možete održavati domaćinstvo i to na sledećih osam načina: 
Zamrzivač Stavite talog u posudu sa rupicama i odložite je neko vreme u zamrzivač. Kafa će apsorbovati neugodne mirise.
Biljke Talog sadrži hranjive sastojke kao što je azot, pa se zato može koristiti kao đubrište za biljke! >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Posebno ga vole ruže, azaleje, kamelije i zimzeleno drveće. Rasporedite talog po površini zemlje i promatrajte kako biljke rastu.
Kamin Pre nego što pometete pepeo iz kamina, prvo na to mesto pospite još vlažan talog koji će pokupiti svu prašinu.
Neprijatan miris cipela Stavite talog u staru čarapu ili najlonke, zavežite u čvor i ostavite u cipelama da prenoći. Kafa će apsorbovati neprijatan miris cipela. 
Pratite nas i na Viber-u! Antiperspirant Napravite vlastiti dezodorans od pčelinjeg voska, malo maslinovog ulja, omiljenog eteričnog ulja i taloga. Kafa neutralizuje neprijatne mirise i sama po sebi je ugodnog mirisa, savetuje radiosarajevo.ba. 
Miris luka na rukama Seckate li beli ili crveni luk ili čistite ribu, na rukama ćete još satima osetiti neugodan miris. Tokom pranja ruku, utrljajte malo taloga koji će eliminirati mirise i napraviti blagi piling.
Lonci Iskoristite talog za čišćenje lonaca i tiganja.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.