OVO NEĆEMO DOZVOLITI Erdogan izdao oštro upozorenje: Turska neće biti smirena, dok ne bude mira u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 11:12

"OVO NEĆEMO DOZVOLITI" Erdogan izdao oštro upozorenje: Turska neće biti smirena, dok ne bude mira u regionu

Turska najavljuje nastavak akcija protiv terorizma.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je da će ta zemlja nastaviti da preduzima odlučne korake protiv terorizma i da neće dozvoliti nijednom globalnom ni regionalnom akteru da ugrozi njenu bezbednost.

On je poručio i da nacionalna bezbednost zemlje počinje van njenih granica i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turska ne može da bude smirena, dok ne bude mira u regionu.

- Nikada ne možemo biti bezbedni dok postoji teroristička formacija opremljena vazdušnom, zemaljskom snagom i asimetričnim oružjem u severnoj Siriji ili Iraku - napisao je Erdogan na Tviteru.

Türkiye’nin millî güvenliği hudutlarımızın dışında başlamaktadır.…

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 16, 2023

- Cilj onih koji žude za bezbednošću, mirom i prosperitetom u ovim zemljama je da Tursku stave pod isti pritisak. Ovo nismo dozvolili i nećemo dozvoliti. Nadamo se da ćemo nastaviti da povećavamo naše napore u istom pravcu i u narednom periodu. Nećemo oprostiti nikome, niti dozvoliti bilo kom globalnom ili regionalnom akteru da ugrozi bezbednost naše zemlje - upozorio je Erdogan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.