OTETI TURSKI DRŽAVLJANI, UBIJEN AZERBEJDŽANAC: Erdogan besan, naredio hitnu akciju bezbednosnim snagama

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 10:39

OTETI TURSKI DRŽAVLJANI, UBIJEN AZERBEJDŽANAC: Erdogan besan, naredio hitnu akciju bezbednosnim snagama

Veliki udarac na Tursku

Pirtati su ubili jednog i oteli 15 članova posade turskog teretnog broda kod zapadne obale Afrike, saopštili su danas zvaničnici. Turski Direktorat za pomorstvo naveo je da se posada zaključala u bezbednom delu broda, ali da su pirati nakon šest sati uspeli da provale.

Kako se navodi, tokom borbe poginuo je jedan član posade broda M/V Mocart, prenosi AP.

Turski mediji preneli su da je poginuo inženjer Farman Ismajilov, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Azerbejdžanac, i jedini član posade koji nije državljanin Turske.

Turkish cargo ship hijacked by pirates off Nigeria https://t.co/Bm1By1re64 pic.twitter.com/9lerkH7mQQ

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) January 23, 2021

Državna agencija Anadolija navodi da su pirati odveli većinu članova posade, dok su tri mornara ostala na brodu koji se nalazi u Gvinejskom zalivu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan dva puta je razgovarao sa oficirima koji su ostali na brodu.

#BREAKING Turkey launches initiative to find crew members kidnapped following pirate attack on Turkish cargo ship off Nigeria

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) January 23, 2021

U objavi na Tviter nalogu Erdoganovog kabineta se navodi da je on izdao naređenje za oslobađanje otetih mornara.

Brod je plovio pod libanskom zastavom iz Lagosa u Nigeriji za Kejp Taun u Južnoafričkoj Republici kada je napadnut u subotu ujutro oko 185 kilometara od ostrvske države Sao Tome i Principe.

🇳🇬 - A Turkish Cargo Ship is held Hostage by Nigerian Pirates. Two on board got killed. Turkey stated that they will do everything thats necessary to get the Crew out alive. #Nijerya #Nigeria pic.twitter.com/aqavo9np9b

— Çumuriyetçi Genç (@CumhuriyetciGrb) January 24, 2021

Prema izveštajima medija, pirati su onemogućili rad većine sistema na brodu i ostavili samo navigacioni sistem kako bi preostali članovi posade otplovili ka obali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.