PALE TEŠKE REČI Erdogan uporedio Netanijahua sa Hitlerom, ovaj mu ŽESTOKO ODGOVORIO - pljušte optužbe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2023, 17:33

PALE TEŠKE REČI Erdogan uporedio Netanijahua sa Hitlerom, ovaj mu ŽESTOKO ODGOVORIO - pljušte optužbe!

Turski predsednik osudio je poteze izraelskog premijera u sukobu sa Hamasom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "poslednji koji može da priča o moralu", reagujući na Erdoganovu izjavu da se akcije Izraela protiv Hamasa "ne razlikuju" od akcija Adolfa Hitlera.

- Erdogan, koji sprovodi genocid nad Kurdima i drži svetski rekord po broju novinara koji se nalaze u zatvoru, poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je koji može da nam priča o moralu - naveo je Netanijahu u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da je izraelska vojska "najmoralnija vojska na svetu, koja se bori i eliminiše najodvratniju i najbrutalniju terorističku organizaciju na svetu".

On je naveo da Erdogan hvali i ugošćuje visoke zvaničnike Hamasa, "organizacije koja je počinila zločine protiv čovečnosti".

Na navode turskog predsednika reagovao je i član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc, poručivši da Erdoganove izjave predstavljaju "očigedno iskrivljavanje stvarnosti i skrnavljenje sećanja na Holokaust".

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je upitao kako se akcije Izraela razlikuju od akcija Adolfa Hitlera.

- Oni su govorili loše o Hitleru. Kako se oni razlikuju od Hitlera? Neteraće nas da nam nedostaje Hitler. Da li je ono što Netanijahu radi manje od onoga što je uradio Hitler? Nije - rekao je Erdogan.

Dodao je da je Netanijahu "bogatiji od Hitlera i da dobija podršku sa Zapada".

- Svaka vrsta podrške dolazi iz Sjedinjenih Država. I šta su oni uradili sa svom tom podrškom? Ubili su više od 20.000 stanovnika Gaze - naveo je turski predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.