OGLASIO SE I ERDOGAN PO PITANJU DONJECKA: Spremili smo paket predostrožnosti, ali ova odluka je...

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2022, 13:12

OGLASIO SE I ERDOGAN PO PITANJU DONJECKA: "Spremili smo paket predostrožnosti, ali ova odluka je..."

Oglasio se i Erdogan.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je rusko priznanje nezavisnosti samoproglašenih Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike "neprihvatljivo" i pozvao je sve strane da poštuju međunarodne zakone, izvestila je danas televizija NTV.

Predsednik Erdogan ponudio je da posreduje u konfliktu, upozorio je Rusiju da ne napada Ukrajinu, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kritikovao postupanje zapadnih zemalja u ovoj krizi.

- Smatramo ovu odluku Rusije kao neprihvatljivu. Ponavljamo naš poziv na zdrav razum i poštovanje međunarodnog prava sa svih strana - rekao je Erdogan novinarima i dodao da je Ankara pripremila "pakete predostrožnosti - kao regionalna zemlja".

Turska, inače članica NATO, deli pomorsku granicu sa Ukrajinom i Rusijom u Crnom moru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.