Novo obećanje za otvaranje turske fabrike u Leskovcu - Cvetanović je sada najavljuje za maj

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2023, 11:10

Novo obećanje za otvaranje turske fabrike u Leskovcu - Cvetanović je sada najavljuje za maj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošlog marta obišao je radove na izgradnji turske fabrike Erenli u Leskovcu i tada istakao da bi 340 Leskovčana trebalo da dobije posao u roku od 3 meseca. Međutim, krajem prošle godine gradonačelnik Goran Cvetanović otvaranje je najavio za početak 2023. godine, a pošto pogon kompanije za proizvodnju sistema za cirkulaciju tečnosti u automobilskoj industriji još nije otvoren, prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čovek Leskovca sada najavljuje da se početak rada pogona očekuje u maju.

Investicija vredna 16,6 miliona dinara, po rečima predsednika Vučića, trebalo je da zvanično počne sa radom u julu, ali se čini da je to bilo samo još jedno predizborno obećanje u predsedničkoj kamapnji koju je Vučić 7. marta baš počeo u Leskovcu.

Neispunjeno obećanje predsednika, gradonačelnik Goran Cvetanović, obrazložio je ratom između Rusije i Ukrajine, a pošto je na Sajmu zapošljavanja najveće interesovanje vladalo upravo za još jednu kompaniju iz auto-industrije, prvi čovek Leskovca istakao je da se očekuje da Erenli sa radom krene u maju.

Sve kompanije ulažu dodatna sredstva u svoje pogone, šire se, napreduju, pokreću se i novi pogoni poput fabrike Erenli, koja bi sa radom trebalo da krene maja tekuće godine. Sve ove investivije ne bi bile moguće da nemamo grad sa poslovno-pozitivnim okruženjem, da nemamo BFC sertifikat i da procenat ispunjenosti uslova nije 96,33% - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, u leskovačkoj Zelenoj zoni od 2019. godine posluje i britanska kompanija Aptiv, izgrađen je poslovni prostor firme Statovac, a očekuje se da uskoro počne gradnja i distributivnog centra. Upravo zbog toga se završava još jedna kružna saobraćajnica i to oko fabrike Erenli, čija je vrednost 11 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.