Novo lice Zavičajnog muzeja

Izvor: juGmedia, 05.Avg.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo lice Zavičajnog muzeja

VLASOTINCE – Na zgradi vlasotinačkog Zavičajnog muzeja u toku je rekonstrukcija krova, a radiće se i rekonstrukcija upravne zgrade Kulturnog centra i kaldrme u dvorištu.

 Projektom ove ustanove, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, predviđena je i izrada instalacije za grejanje u upravnoj i zgradi muzeja.

Radovi su bili neophodni, s obzirom na to da krov prokišnjava i šteti eksponatima, ali i urušava građevinu koja je 1985. proglašena >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << spomenikom kulture. U pitanju je o stara turska kula iz prve polovine 18. veka„, kaže direktorka Kulturnog centra Maja Marković.

Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo je tri miliona dinara, a opština Vlasotince 600 000 dinara.

Ovaj projekat potvrđuje činjenicu da vodimo računa o kulturi u Vlasotincu i da smo duboko svesni značaja kulture i kulturnih dešavanja„, ističe predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Radove izvodi vlasotinački „Pionir“. Iako je predviđeno da oni traju 45 dana, izvodač je, prema rečima direktora Kulturnog centra Maje Marković, nagovestio mogućnost da oni budu završeni za 30-ak dana.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.