Izvor: RTS, 08.Jun.2021, 16:45

Novinar RTS-a Vladimir Banić dobitnik nagrade "Milan Pantić"

Ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" je Vladimir Banić, odlučio je žiri koji čine predstavnici redakcije "Večernjih novosti", UNS-a, NUNS-a, redakcije "Novog puta" iz Jagodine i porodice Pantić.
Vladimir Banić je novinar Radio-televizije Srbije od 2004. godine, a poslednjih godina živi u Sloveniji, odakle radi kao dopisnik RTS.

U proteklih godinu dana Banić je izveštavao iz žarišta pandemije kovida >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širom sveta. Uspevao je da stigne od Japana, preko FrancuskeItalijeTurske i Grčke, pa do Izraela.

U obrazloženju žirija navedeno je i da je ovaj reporter izveštavao o sukobima u Nagorno Karabahu.
Gledaoci javnog servisa mogli su da prate njegove izveštaje i reportaže iz Gaze i Sirije.

"Prvi je srpski novinar koji je bio u Japanu, informisao je javnost o našim državljanima zarobljenim u karantinu,  na kruzeru "Dajmond princes". Izveštaje je slao i iz Italije, Austrije, Švedske, BiH i Hrvatske. Iz Francuske je slao priloge sa naših državljanima koji su uspeli da se evakuišu iz Vuhana, pa su dve nedelje bili u karantinu kod Marselja. Kada je Izrael objavio pobedu nad koronom, Banić je stigao i tamo, tek nekoliko dana pred poslednje sukobe", navedeno je u predlogu.
U konkurenciji su bila još četiri predloga - Branko Žujović, urednik portala suboticke.rs, Ruža Helać, autorka dokumentarnog serijala "Zelena patrola na delu", list Jedinstvo iz Prištine i redakcija časopisa Resavski poštonoša.
Nagrada će biti dodeljena u Jagodini, 11. juna, na 20. godišnjicu od ubistva novinara Večernjih novosti Milana Pantića.
Pogledaj vesti o: Turska,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vladimir Banić dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“

Izvor: N1 televizija, 08.Jun.2021

Ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" je Vladimir Banić, odlučio je žiri koji čine predstavnici redakcije "Večernjih novosti", UNS, NUNS, redakcije "Novog puta" iz Jagodine i porodice Pantić, saopštile su "Večernje novosti".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.