Izvor: RTS, 22.Mar.2022, 16:32

Nišlije udružene u akciji prikupljanja pomoći za lečenje devetnaestogodišnje Marine

Devetnaestogodišnja Marina Đorđević iz Niša boluje od teškog oblika leukemije, a šansa za izlečenje je presađivanje koštane srži. Za to je u Turskoj potrebno oko 200 hiljada evra a za sada je prikupljen tek deo novca.
Za svoj 18. rođendan u novembru Marina je bila zdrava devojka. Ubrzo zatim javljaju se prvi simptomi, a posle nekoliko meseci lutanja i dijagnoza - akutna limfoblastična leukemija. Sada je za njom prvi ciklus hemioterapije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a pred njom mučna borba.

"Nadamo se i mi da će ona da preživi i da će biti dobro kao i sva mlada deca ovog grada da nastavi svoj put", kaže Nataša Đorđević, Marinina majka.
Nadu u izlečenje daje transplntacija koštane srži koja se u našoj zemlji radi samo ako su donor i pacijent 100 posto komptibilni, ali među članovima Marinine porodice nema odgovarajućeg davaoca pa nadu polažu u lečenje u inostranstvu. Za to međutim treba mnogo para, a oko prikupljanja pomoći angažovali su se i Marinini drugovi.
"Kutije su postavljene, računi otvoreni znači može da se uplati novac bilo gde znači ko žekli nije mnogo teško", navodi Veljko Mitrović, Marinin najbolji drug, Nina Piljić, Marinina drugarica dodaje: "Mi se svi iskreno nadamo da će ona da uspe da izgura to i da ćemo jednog dana da uživamo zajedno u našoj mladosti u našim najlepšim danima i zato želimo da apelujemo na sve građane da doniraju koliko ko može."
"Radi se presađivanje koje je oko 100 hiljada evra zavisno od toga da li ima komplikacija posle ili nema ali u inostranstvu svaka hemioterapija nije ispod 200 hiljada evra", navodi Nataša Đorđević, Marinina majka.
Za sada je prikupljena tek petina potrebnog novca. U bici koju Marina vodi vreme je presudno, a najjednostavniji način da pomognemo je SMS sa brojem 1220 na broj 3030.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.