Izvor: RTS, 25.Avg.2022, 06:10

Nikolina je rođena sa 850 grama i sada joj je potrebna naša pomoć

Petogodišnja Nikolina Ćirić iz Čačka ima brojne zdravstvene tegobe. Prevremeno je rođena, ima hidro-cefalus, boluje od epilepsije i cerebralne paralize. Posle prvih terapija matičnim ćelijama u Turskoj, stanje joj se popravilo. Drugi ciklus terapija zakazan je za mesec dana. I ovog puta porodica apeluje za pomoć u prikupljanju sredstava za lečenje.
Razgovetniji govor, bolja koordinacija pokreta i opšti napredak vidljivi su kod petogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nikoline nakon prvih jedmosečnih terapija matičnim ćelijama u turskoj klinici, odakle se sa majkom vratila početkom jula. Kod kuće, svakodnevno vežba sa fizioterapeutom i hoda uz asistenciju sve sigurnije.

"Hoće i samostalno da stoji, sastavlja rečenicu, dosta je formirala svoj rečnik. Zna i da kaže kad je šta boli, dal je boli. Bukvalno sazreva i stanje je mnogo bolje nego što je i bilo. Čak su se i epi napadi smirili. Nismo imali ni jedan jedini epi napad od Turske naovamo," kaže Danijela Milutinović, Nikolinina majka.
Nikolina je prevremeno rođena sa samo 850 grama. I od tada traje borba za njeno zdravlje. Naredni ciklus terapija matičnim ćelijama u Turskoj, zakazan je za kraj septembra. Majka Danijela kaže da nema novac za nastavak ove skupe terapije.
"Težimo ka tome da Nikolina ostvari taj svoj san , da samostalno korača, 19.000 evra košta transplantacija sama po sebi matičnih ćelija plus boravak u Istanbulu. Pozivam sve ljude dobre volje , svi koji su u mogućnosti da pošalju bar jednu jedinu sms poruku na broj 1148 na 3030 i tako omoguće Nikolini bar kolko tolko zdravije detinjstvo," navela je Nikolinina majka.
Proteklih meseci u Čačku su organizovane i različite humanitarne akcije za pomoć petogodišnjoj devojčici, a porodica se nada da humanost ni ovog pute neće izostati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.