Netanjahu balansira na ivici kolapsa – Erdogan

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2023, 00:54

Netanjahu balansira na ivici kolapsa – Erdogan

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu balansira na ivici kolapsa, što bi mogao nagovestiti u skorije vreme, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. „Izraelski premijer [Benjamin] Netanjahu je trenutno na ivici kolapsa ili bankrota. I on bi to mogao najaviti svakog trenutka“, izjavio je turski predsednik po povratku iz Katara, a prenosi državna agencija Anadolu. „A tu je i Zapad koji povlađuje pogrešnim postupcima i Netanjahua i njegove administracije. Na sreću, Zapad je u velikoj meri preispitao svoje viđenje Izraela od 7. oktobra“, izjavio je Erdogan turskim novinarima. Erdogan je vladajuću koaliciju u Izraelu opisao kao nezdravu. „Ova koalicija se raspada. Nemojte misliti da su jaki, oni će napustiti [politiku]. Već smo rekli pre 50 do 60 dana da Netanjahu odlazi“, izjavio je turski lider. „Sada se pojavljuju određeni ljudi koji poručuju Izraelu: ’Umorni smo da vas hranimo‘“, dodao je Erdogan. „Pogledajte Francusku koja je u ranim danima davala izjave podrške [Izraelu]. Sada francuski predsednik [Emanuel] Makron daje potpuno drugačije izjave,“ „I mnoge druge zapadne zemlje više ne daju izjave kakve su davale u prvim danima [sukoba]“, primetio je Erdogan dok je pozivao na strpljenje pre nego što svet ponovo razmotri svoj stav prema akcijama Izraela.
 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
 
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.