Netanjahu, Hitler, Musolini i Staljin

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 23:50

"Netanjahu, Hitler, Musolini i Staljin"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da administracija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua čini zločine protiv čovečnosti.

Kako je naveo, on je sada na istoj listi na kojoj su i režimi ''Hitlera, Musolinija i Staljina''.

Erdogan je istakao da se Ankara zalaže da se masovne ubice, kojma već sudi savest čovečanstva, procesuiraju i pred međunarodnim sudovima.

"Zločini protiv čovečnosti u Gazi, Netanjahu i njegova administracija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodali su svoja imena na listu nacista današnjice uz Hitlera, Musolinija i Staljina", rekao je Erdogan, prenela je Anadolija.

On je, takođe, izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, neuspeha islamskog sveta, sa oko dve milijarde stanovnika, da ispuni svoju dužnost istinskog "bratstva prema palestinskom narodu".

Erdogan je dodao da je Turska od početka izraelskih napada na Pojas Gaze do sada avionima i brodovima poslala oko 40.000 tona humanitarne pomoći Palestincima u toj enklavi.

"Očekuje se da će još jedan brod Turskog Crvenog polumeseca, koje nosi 3.000 tona pomoći, sutra stići do egipatske luke Al-Ariš", dodao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Netanijahu je ušao na listu nacista, uz Hitlera, Musolinija i Staljina.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2024

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da administracija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua čini zločine protiv čovečnosti i da je sada na istoj listi na kojoj su i režimi Hitlera, Musolinija i Staljina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.