Neophodna jača podrška države startap firmama

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna jača podrška države startap firmama

Novoosnovane IT firme su najveći generatori zapošljavanja u svetu, a statistika razvijenih zemalja pokazuje da one kompanije koje opstanu u prvih pet godina povećaju broj zaposlenih i do 60 odsto.

Da bi se to ostvarilo i u Srbiji, neophodna je jača podrška države, pre svega u rešavanju problema parafiskalnih nameta, poručeno je sa skupa predstavnika pet zemalja grupe MIKTA (Meksiko, Indonezija, Koreja, Turska i Australija) i NALEDA-a.

Svetske statistike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pokazuju da i do dve trećine startap firmi propadnu u prvih pet godina, kaže Dejan Đokić iz NALED-a.

"Za naše preduzetnike ključno pitanje je pristup finansiranju. Početnici ne mogu da se obrate bankama jer nemaju istoriju finansiranja. Jednako velike prepreke jesu i veliko opeterećenje rada sa 62 procenta, parafiskaln nameti, 52 procenta. Sve one demotivišu preduzetnike ili ih guraju ka radu u sivoj zoni", rekao je Đokić.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.