Nemačka u panici: Odmori su, a Turci se vraćaju...

Izvor: B92, 30.Jul.2020, 12:25

Nemačka u panici: Odmori su, a Turci se vraćaju...

Berlin -- Nemačka vlada strahuje da bi velike porodice poreklom iz Turske mogle doneti u Nemačku koronavirus posle odmora u Turskoj.

Do sada se o toj temi razgovaralo samo iza zatvorenih vrata, a sada je, prema pisanju "Bilda", državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Migel Berger, u dopisu vladi, zvanično ukazao na ovaj problem.

Berger je upozorio vladu da ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske očekuje da će ove godine iz Nemačke u Tursku putovati oko milion ljudi i to i pored upozorenja na putovanje koje je izdato.

On zahteva da se poveća broj testiranja prilikom ulaska u zemlju kako vazdušnim, tako i drumskim putem.

Naredne nedelje ministar zdravlja Jens Špan izdaće uredbu o obaveznom testiranju povratnika iz rizičnih zemalja, što bi značilo da će i oni koji se vraćaju iz Turske morati da se testiraju i u karantinu čekaju na rezultat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.