Neke turske firme smanjuju cene zbog borbe protiv inflacije

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neke turske firme smanjuju cene zbog borbe protiv inflacije

Turski ministar finansija Berat Albarjak rekao je da je nekoliko privatnih firmi prihvatilo da smanji cene da bi podržalo napore vlade da spusti izuzetno visoku inflaciju.

Albajrak je rekao i da vlada neće podići cene struje i gasa do kraja godine u okviru kampanje za obuzdavanja potrošačkih cena.

Ovo je objavljeno pošto je godišnja inflacija u Turskoj skočila na gotovo 25 posto u septembru, što je dalji rast u odnosu na 18 posto koliko je zabeleženo u avgustu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Turska je pogođena krizom domaće valute i turska lira je izgubila gotovo 40 odsto vrednosti od početka godine zbog zabrinutosti oko ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i diplomatske i trgovinske svađe sa SAD-om.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Turske firme smanjuju cene zbog borbe protiv inflacije

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2018

Turski ministar finansija Berat Albarjak rekao je da je nekoliko privatnih firmi prihvatilo da smanji cene da bi podržalo napore vlade da spusti izuzetno visoku inflaciju...Albajrak je rekao i da vlada neće podići cene struje i gasa do kraja godine u okviru kampanje za obuzdavanja potrošačkih cena...Ovo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.