Nastavljaju kupovinu ruskog oružja uprkos pritisku Amerike

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 08:18

Nastavljaju kupovinu ruskog oružja uprkos pritisku Amerike

Vašington -- Turska preti da će nastaviti sa kupovinom oružja iz Rusije uprkos upozorenjima Vašingtona, piše Glas Amerike (VOA).

Dok SAD pojačavaju pritisak na zvaničnu Ankaru da odustane od kupovine ruskog protivraketnog odbrambenog sistema S-400, turski ministar odbrane Hulusi Akar je ovog meseca odbacio američke primedbe.

"To nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ofanzivni sistem... To nije rizik, pretnja ili opasnost po druge", rekao je Akar i dodao da sistem ne predstavlja pretnju za bilo koga, na bilo koji način, tamo gde je raposređen.

Vašington navodi da najsavremeniji radari na projektilima S-400 predstavljaju pretnju odbrambenim sistemima NATO i pozvao na njihovo uklanjanje.

Međutim, iz Ankare je saopšteno da se razmišlja o kupovini nove količine ruskih projektila.

Jedan izvor blizak vladi kaže da je Turska već postigla dogovor sa Moskvom, navodi VOA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.