Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač sa svadbe nije dijete?

ANKARA - Turske vlasti još ne mogu da potvrde koja je organizacija odgovorna za samoubilački napad izvršen tokom vikenda u gradu Gazijantepu, gdje je na vjenčanju ubijeno više od 50 osoba ili da li je počinilac bilo dijete, rekao je danas turski premijer Binali Jildirim.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je ranije da je bombaš samoubica, najvjerovatnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dijete koje je imalo od 12 do 14 godina i da dokazi ukazuju da je "Islamska država" odgovorna za napad.

"Nismo u poziciji da potvrđujemo bilo šta o tome ko je počinilac, da li je u pitanju dijete, odrasla osoba ili koja je organizacija", kaže Jildirim.

Jilidirim je sada dodao da se procjena da se radi o dejčaku zasnivala da "pretpostavki" na osnovu tvrdnji očevidaca, prenosi AP.

U napadu bombaša-samoubice na svadbi u gradu Gazijantep u subotu je ubijena 51 osoba, a najmanje 22 žrtve imale su manje od 14 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.