Nalog za ubistvo Kašogija stigao sa najviših nivoa

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nalog za ubistvo Kašogija stigao sa najviših nivoa"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je nalog za ubistvo novinara Džamala Kašogija stigao sa "najviših nivoa" saudijske vlade.

On je, međutim, u autorskom tekstu za "Vašington post" dodao da "ni za sekund nije poverovao da je kralj Salman naložio ubistvo Kašogija".

Žalosno je što su saudijske vlasti pokušale da prikriju zločin, rekao je Erdogan i dodao da se mora otkriti identitet onih koji stoje iza Kašogijevog ubistva, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Erdogan je upozorio da dugogodišnje prijateljstvo Ankare s Rijadom ne znači da će Turska ignorisati ovo "planirano ubistvo" na svojoj teritoriji.

"Neka se više niko ne usudi da izvrši takav zločin na teritoriji saveznika NATO-a, inače će biti veoma ozbiljnih posledica", upozorio je predsednik Turske.
Pogledaj vesti o: Turska,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Vrh saudijske vlade naredio ubistvo Kašogija

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je vrh vlade Saudijske Arabije naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija...U tekstu za Vašington post, čiji je Kašogi bio kolumnista, Erdogan je naveo da je neophodno otkriti nalogodavce ubistva novinara stradalog 2. oktobra u konzulatu...

Nastavak na N1 televizija...

Erdogan: Nalog za ubistvo Kašogija "sa najvišeg nivoa"

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 10:33

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je nalog za ubistvo novinara Džamala Kašogija stigao sa "najviših nivoa" saudijske vlade...On je, međutim, u autorskom tekstu za "Vašington post", dodao da "ni za sekund nije poverovao da je kralj Salman naložio ubistvo Kašogija"...Žalosno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.