Najveća želja je da donesemo pobedu

Izvor: B92, 14.Okt.2023, 11:43

"Najveća želja je da donesemo pobedu"

Rukometašice Srbije otputovale su u Ankaru, gde će u nedelju od 16.30 igrati sa Turskom u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Posle izuzetno efikasnog otvaranja ciklusa za plasman na EP, sledi znatno teži izazov od onog u Zrenjaninu, kada je Srbija pobedila Bugrasku 40:16.

Selektor Uroš Bregar je optimističan, a atmosfera među devojkama vrlo pozitivna.

”Kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo započeli pobedom nad Bugarskom koja nam mnogo znači, jer smo nastupili u potpuno novom sastavu u odnosu na april i kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo. Sada nas očekuje veoma težak meč u Turskoj. Dobro se poznajemo, jer smo u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, kao i na Mediteranskim igrama igrali protiv Turske. One su iskusan sastav koji ima veoma kvalitetne igračice i u Ankari će imati veliku podršku navijača. Ono što mene raduje je energija koju smo mi pokazali protiv Bugarske u momentima kada smo imali visoku prednost. Imamo širinu u rotiranju igračica, mladost i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo i drugu pobedu što bi za nas u ovom trenutku bilo od ogromne važnosti i tako bi u najpozitivnijoj atmosferi sačekali početak završnih priprema za Svetsko prvenstvo", rekao je Bregar.

Jedna od iskusnijih, bek Aleksandra Vukajlović veruje da će u Ankari biti težak meč, ali nada se i pobedi našeg tima.



”Sigurno nas očekuje mnogo teža i ozbiljnija utakmica nego što je to bila utakmica sa Bugarskom. Turska ekipa je ekipa koja ima jako kvalitetne igračice, i sastavljena je od devojaka koje igraju njihovu domaću ligu koja nije ni malo naivna a takođe imaju i dobar deo devojaka koji ima iskustvo igranja u Ligi šampiona. Mi smo se sa ekipom Turske sastali pre godinu i po dana na Mediteranskim igrama i u njihovom punom, našem podmlađenom sastavu, uspeli da ih savladamo. Sigurna sam da nas od te utakmice očekuje dosta jača i teža utakmica, pogotovo što idemo na njihov teren gde su sigurno opasnije i gde će dobiti vetar u leđa od svojih navijača. To što smo i u kvalifikacijama igrale sa njima nama iskusnijima će pomoći da pripremimo mlađe igračice jer dobro poznajemo protivnika. Idemo tamo da damo svoj maksimum, da unapredimo svoju igru korak po korak. Najveća želja je da donesemo dva boda iz Turske i završiti ovaj prozor sa maksimalna četiri boda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.