Izvor: JUGpress.com, 27.Jun.2021, 15:44

Nagrađeni najbolji na Balkanskoj školi mladih strip autora

LESKOVAC

Na 23. Balkanskoj smotri mladih strip autora žiri je plaketu za najboljeg mladog strip crtača dodelio Stefanu Nikolovskom (Severna Makedonija), a diplome Emreu Somnezu (Turska) i Marku Serafimoviću. Plaketa za najboljeg ilustratora pripala je Darku Stojanoviću, a diplome Aleksi Drageljeviću i Nataši Kourti (Grčka). Plaketu najbolji strip scenarista dobio je Jan Škrinjar (Hrvatska), a diplome Maja Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Zmaja i Bojan Zavišan. Plaketa za najboljeg strip teoretičara ide u ruke Zdravka Genova (Bugarska), a diploma Nikoli Taskoviću. Najbolji debitanti su Nikola Lakić i Vanja Vidojević. Nagrade Prijatelj stipa dobili su Vladimir Šagadin (Hrvatska) i Danilo Kocić.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nagrada za doprinos stripu na smotri u Leskovcu pripala Branislavu Miltojeviću i Miši Radič Mijatoviću

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2021, 13:49

Preko 2.800 izlagača iz 80 zemalja sveta učestvovalo je na ovogodišnjoj 23. Balkanskoj smotri stripa autora, a dodelom nagrada sinoć je Leskovačkom kulturnom centru ona i svečano zatvorena. Plaketu "Nikola Mitrović Kokan“, koja je najstarija nagrada u Srbiji za doprinos stripu, ove godine dobili...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.