Na udaru Pentagona gasovodi Severni tok 2 i Turski tok

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na udaru Pentagona gasovodi "Severni tok 2" i "Turski tok"

Vašington -- Američki Kongres je uvrstio u vojni budžet za 2020. godinu uvođenje sankcija gasovodima "Severni tok 2" i "Turski tok", vidi se iz objavljenog dokumenta.

Komitet za naoružanje Predstavničkog doma i Senata SAD usvojio je vojni budžet za 2020. godinu. Kako bi dokument stupio na snagu, potrebno je da ga potpiše predsednik SAD.

Dokument predviđa zaštitu evropske energetske bezbednosti uz pomoć uvođenja sankcija vezanih za ruske gasovode. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Budžet obavezuje Pentagon da mora da izveštava o merama za obuzdavanje Rusije i Kine i saopštava o merama za "povećanje troškova: političkih, vojnih, ekonomskih, budžetskih i tehnoloških" za ove države.

On takođe zabranjuje prodaju Turskoj F-35 zbog kupovine S-400 i predviđa izdvajanje vojne pomoći Ukrajini u visini od 300 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pentagon uvrstio u vojni budžet uvođenje sankcija protiv „Severnog toka 2“ i „Turskog toka“

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2019

Kongres SAD-a odredio je ograničenja za gasovod "Severni tok 2" i "Turski tok" u budžetu za odbranu za 2020. godinu, navodi se u objavljenom dokumentu. Ranije su se o tome dogovorili odbori za odbranu Predstavničkog doma i Senata SAD. Za stupanje na snagu zakona potreban je potpis predsednika. Dokument...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.