Na Pompeovoj mapi Turska podeljena na dva dela VIDEO

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Pompeovoj mapi Turska podeljena na dva dela VIDEO

Vašington -- Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio se na Tviteru zemljama koje su priznale Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele.

Međutim, u video-materijalu koji je objavio na mapi sveta primećeno je to da je Turska podeljena na dva dela.

“Pozdravljamo Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Češku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Nemačku, Island, Letoniju, Litvaniju, Luksemburg, Makedoniju, Holandiju, Poljsku, Portugal, Španiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Švedsku i Veliku Britaniju zbog podrške venecuelanskom narodu i priznanju Huana Gvaida za privremenog predsednika“, napisao je Pompeo.

Uz te reči objavljen je i kratak snimak koji pokazuje mapu sveta na kojoj je Venecuela obeležena žutom bojom, a zemlje koje su priznale Gvaida plavom bojom.

Turska, kao i ostale zemlje koje se vide na mapi obeležene su sivom bojom. Međutim, Turska, koja zvanično podržava predsednika Venecuele Nikolasa Madura, podeljena je na dva dela granicom koja zapravo ne postoji.

“Granicu“ su primetili korisnici Tvitera, među kojima su neki komentarisali da je to samo “želja Vašingtona da Turska bude podeljena“.

Vašington se nije oglasio povodom ovoga.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE POMPEO SLUČAJNO OTKRIO NOVE PLANOVE BELE KUĆE: Objavio mapu sveta na kojoj je Turska podeljena na dva dela?! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Feb.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo našao se na meti kritika kada je na Tviteru zahvalio zemljama koje su priznale Huana Gvaida kao privremenog predsednika Venecuele.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.