Na Gradini zaplenjeno više od 750 kutija čaja za mršavljenje

Izvor: JužneVesti.com, 16.Avg.2023, 17:10

Na Gradini zaplenjeno više od 750 kutija čaja za mršavljenje

Više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje kilograma oduzeto je na Graničnom prelazu Gradina u periodu od 11. do 15. avgusta, saopštavaju iz Uprave carina i poručuju da je krijumčarenje takvih preparata sve popularnije.

Poslednji takav slučaj zabeležen je 15. avgusta, kada su preparati pronađeni u autobusu koji saobraća redovnom linijom Turska - BiH.

foto: Uprava carinaKako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << navode iz Uprave carina, svih 30 putnika i 3 vozača rekli su da imaju samo lične stvari, ali je detaljnim pregledom otkriveno da su ispod sedišta, u prtljažniku i u toaletu autobusa skrivene tri velike kese sa čajevima za mršavljenje i sirupima za dobijanje kilograma.

Tu je bilo 50 kutija čaja za mršavljenje Trex tea i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini Sipraktin, vrednih više od 150.000 dinara, za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

Leto je doba godine kada mnogi požele da promene nešto u svom izgledu, što može da se vidi i po carinskim prekršajima - navode iz Uprave carina.

Dan ranije, na Gradini je otkriveno i da je kamion koji se iz Turske zaputio ka unutrašnjosti Srbije, pored prijavljene, prevozio i preko 1 tone neprijavljene robe.

Iz Uprave carina kažu da je u tovaru, među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da su kopije poznatih robnih marki - pronađeno i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje.

foto: Uprava carinaNiz pokušaja krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je, dodaju, 11. avgusta, kada je neprijavljeni čaj otkriven u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske.

Tada su carinici u prtljagu i kesama 58-godišnje putnice otkrili 202 kutije čaja koje ona nije prijavila, iako je to obaveza kako putnika koji u zemlji ostaju, tako i onih koji kroz nju samo prolaze - navode iz Uprave carina.

Napominju da deo ličnog prtljaga svakog putnika može biti samo roba u količinama za ličnu upotrebu, a nikako ona koja je namenjena daljoj prodaji, kao i da krijumčarenje i korišćenje neispitanih preparata može predstavljati rizik po zdravlje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.