Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2023, 10:15

Na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi svih 6 takmičara iz Srbije osvojili medalje

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, svih šest takmičara koji su predstavlјali Srbiju, osvojili su medalјe.
Takmičenje se održava od 8. do 13. maja u Antaliji u Turskoj.
Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje, dok su se bronzanim medaljama okitili: Andrija Živadinović, Gimnazija „Svetozar Marković“, Niš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.
U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalja Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Rukovodioci BMO tima bili su Miljan Knežević, Univerzitet u Beogradu – Matematički fakultet i Vladimir Baltić, VIŠER, Beograd.
Mlada Beograđanka najbolja matematičarka na planeti, znanjem pokorila Evropu i svet
Izvor: Tanjug

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bronzana medalja na Balkanskoj olimpijadi za Andriju Živadinovića

Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2023

NIŠ..Mladi matematičar, učenik specijalizovanog matematičkog odeljenja Gimnazije..„Svetozar Marković“ u Nišu osvojio je bronzanu medalju na 40.Balkanskoj matematičkoj olimpijadi..koja se održava u Antaliji, Turska...Ekipu Srbije koja je učestvovala na ovom takmičenju činili su učenici...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.