NOVO SVETSKO ŽARIŠTE!? Sultan Erdogan će VLADATI MEDITERANOM, evo šta je GLAVNI UZROK SUKOBA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO SVETSKO ŽARIŠTE!? Sultan Erdogan će VLADATI MEDITERANOM, evo šta je GLAVNI UZROK SUKOBA (FOTO)

I Kipar je u igri.

Turska nema nameru da povuče brodove iz istočnog Sredozemlja, rekao je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Reč je o dva broda za bušenje i eksploataciju nafte i dva izviđačka broda koja trenutno tragaju za naftom i gasom unutar i nedaleko od ekskluzivne ekonomske zone Kipra.

- Brodovi će nastaviti da obavljaju svoju funkciju. Turska neće dozvoliti drugima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ugrožavaju njene i interese kiparskih Turaka - rekao je Erdogan.

On je naveo da memorandum o razumevanju sa Vladom Libije prvo mora da prođe turski parlament, a tek onda stupa na snagu.

#Cyprus on Friday accused #Turkey of violating #International #Law by launching operations off the island in search of oil and gas, reports Reuters.

Earlier on Friday, Turkish vice president Fuat Oktay was quoted as saying the drilling ship ...

https://t.co/5yzWbwr26O pic.twitter.com/TslIKFEQ9n

— 💥💥💥💥💥🔭🤖⓵ⒷⓊⓋ🌎📡💥💥💥💥💥 (@_1BUV) November 15, 2019

Sadržaj Erdoganovog Memoranduma o razumevanju sa premijerom Libije Fajezom al-Saradžom nije objavljen, ali navodno sadrži demarkaciju granice dve zemlje na moru, zanemarujući pri tome Grčku i Kipar.

Takođe, sporazum potpuno ignoriše činjenicu da Libija i Turska ne dele granicu na moru.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GRCIMA PREKIPELO: HITNO napustili ceremoniju, optužuju ERDOGANA za provokacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019

Skandal na otvaranju gasovoda...Erdogan je na ceremoniji u Edirnu rekao da Turska neće prekinuti istraživanje i bušenje na obali Kipra i kiparske Isključivo ekonomske zone. Prema njegovim rečima, na Sredozemnom  moru se povređuju prava kiparskih Turaka na posedovanje energenata u šelfu Kipra,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.