NOVA SAZNANJA! Kašogi je prvo RASKOMADAN, pa SPALJEN?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA SAZNANJA! Kašogi je prvo RASKOMADAN, pa SPALJEN?!

Nakon ambasade pretražena je i kuća u kojoj je živeo saudijski konzul, koji je u međuvremenu, napustio Tursku

Al Džazira navodi da je došla do novih saznanja koja ukazuju na to da je raskomadano telo Džamala Kašogija verovatno spaljeno u pećnici.

Naime, kako navodi Al Džazira, pozivajući se na svoja saznanja, ali i na najnovije snimke rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, veruje se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << telo saudijskog novinara "Vašington posta" spaljeno na preko 1.000 stepeni, u pećnici specijalno napravljenoj najverovatnije za tu namenu.

Podsetimo, Kašogi je nestao u oktobru 2018. kada je ušao u ambasadu Saudijske Arabije u Istanbulu, odakle mu se gubi svaki trag. Nakon višenedeljnog pritiska, saudijska ambasada dozvolila je turskim istražiocima da uđu u ambasadu i pretraže je. Međutim, kako su tada navele sve svetske agencije ali i eksperti, do je počinicima dalo dovoljno vremena da uklone sve dokaze.

Al Jazeera has obtained exclusive pictures from the Saudi consul general's home in Istanbul that shed more light on the murder of Jamal Khashoggi and its aftermath. pic.twitter.com/NVchaxwN5f

— Al Jazeera News (@AJENews) March 4, 2019

Nakon ambasade pretražena je i kuća u kojoj je živeo saudijski konzul, koji je u međuvremenu, napustio Tursku.

Telo Kašogija nikada nije nađeno, a prema navodima optužnice koja za njegovo brutalno ubistvo tereti 15 saudijskih obaveštajaca, Kašogije ubijen u ambasadi nakon čega je njegovo telo isečeno na delove i izneto iz ambasade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.