NEĆEMO NEMO POSMATRATI PROVOKACIJE Oštre pretnje Erdogana: Turska to neće tolerisati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 06:56

"NEĆEMO NEMO POSMATRATI PROVOKACIJE" Oštre pretnje Erdogana: Turska to neće tolerisati!

Erdogan je telefonom razgovarao s Hercogom o poslednjim upadima izraelskih snaga u kompleks džamije Al Aksa.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je danas izraelskom predsedniku Isaku Hercogu da njegova zemlja "neće nemo posmatrati provokacije i pretnje po status i duhovnost džamije Al Aksa" u Jerusalimu.

Erdogan je telefonom razgovarao s Hercogom o poslednjim upadima izraelskih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kompleks džamije Al Aksa, kao i o napadima na vernike u svetim mestima, saopštila je Direkcija za komunikacije pri Kancelariji turskog predsednika, prenose agencije.

Rekavši da poslednji incidenti ranjavaju savest ne samo muslimana, već i čitavog čovečanstva, Erdogan je naglasio da Turska ni na koji način ne može da ćuti pred provokacijama i pretnjama statusu kvo i duhovnosti džamije Al Aksa.

Takođe je napomenuo da se ne sme dozvoliti eskalacija tenzija koje se šire na Pojas Gaze i Liban.

Ističući neophodnost sprečavanja da ovi incidenti, koji se ponavljaju svakog meseca ramazana, postanu sudbina regiona, Erdogan je takođe izrazio spremnost njegove zemlje da pomogne da se dođe do srži problema i da se preduzmu koraci ka uspostavljanju pravednog i trajnog mira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.