NBS: Slabljenje turske lire neće uticati na tržište u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Slabljenje turske lire neće uticati na tržište u Srbiji

Slabljenje turske valute neće uticati na stabilnost finansijskog sistema u Srbiji, ocenio je generalni direktor Sektora za monetarne operacije Narodne banke Srbije (NBS) Nikola Dragašević.

On je na prezentaciji izveštaja o infaciji kazao da će NBS nastaviti da prati dešavanja na međunarodnom tržištu i da ima mehanizme da reaguje da se očuva stabilnost domaćeg finansijskog sistema, pre svega deviznim rezervama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Centralna banka je, kako je istakao Dragašević, i u proteklom periodu uspevala da spreči da dešavanja na inostranim finansijskim tržištima imaju negativne posledice na Srbiju.

"Povećana je otpornost domaćeg finansijskog tržišta na šokove iz okruženja. Dinar nastavlja da jača usled boljih pokazatelja domaće ekonomije i percepcije inostranih investitora", rekao je Dragašević.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NBS: Slabljenje turske valute neće uticati na finansijsko tržište u Srbiji

Izvor: Beta Video, 15.Avg.2018

BEOGRAD - Slabljenje turske valute neće uticati na stabilnost finansijskog sistema u Srbiji, ocenio je danas generalni direktor Sektora za monetarne operacije Narodne banke Srbije (NBS) Nikola Dragašević. On je na prezentaciji izveštaja o infaciji kazao da će NBS nastaviti da prati dešavanja na...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.