NAŠE MOLITVE SU DANAS SA SVIM ŽITELJIMA TURSKE I SIRIJEPatrijarh Porfirije izrazio saučešće Asadu i Erdoganu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 09:54

"NAŠE MOLITVE SU DANAS SA SVIM ŽITELJIMA TURSKE I SIRIJE"Patrijarh Porfirije izrazio saučešće Asadu i Erdoganu

Poglavar SPC izrazio saučešće narodu Turske i Sirije nakon razornih zemljotresa.

Povodom katastrofalnog zemljotresa koji je doneo stradanja i patnju hiljadama ljudi, uništio domove, hramove i druge javne objekte, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije izarazio je danas saučešće Njegovoj Svetosti Patrijarhu carigradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vartolomeju, Njegovom Blaženstvu Patrijarhu antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i predsedniku Sirije Bašaru al Asadu.

- Molimo se Gospodu da postradalima umesto zemaljskih podari nebeske domove pravednika, a njihovim bližnjima pruži utehu, kao i da sačuva živote svih drugih ljudi u područjima pogođenim ovom prirodnom katastrofom. Naše molitve su danas sa svim žiteljima Turske i Sirije - stoji u izjavi saučešća koji je duhovni predvodnik pravoslavnih Srba uputio u svoje ime i u ime Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije uputio saučešće povodom zemljotresa: "Naše molitve su danas sa svim žiteljima Turske i Sirije"

Izvor: Blic, 08.Feb.2023

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je, povodom katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji izrazio saučešće civilnim vlastima i duhovnim velikodostojnicima, saopštila je SPC.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.