NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA! Probudili se strahovi iz prošlosti, svi se sećaju kada je gorelo područje veličine Turske!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 10:55

NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA! Probudili se strahovi iz prošlosti, svi se sećaju kada je gorelo područje veličine Turske!

Oko 1.000 vatrogasaca u akciji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je danas da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za  stotine stanovnika naselja Amfiteatar.

Istovremeno, požar koji je izbio ranije ove sedmice u državi Viktorija u gradovima Raglan i Bofort stavljen je pod kontrolu, prenosi Rojters. Više od 2.000 ljudi evakuisano je iz tih gradova nakon što je u petak požar koji je zahvatio nisko rastinje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izmakao kontroli.

Australijski javni servis javio je danas da su tri kuće i nekoliko pomoćnih zgrada uništeni tokom ove sedmice u požarima u državi Viktorija. Oko 1.000 vatrogasaca uz podršku više od 50 aviona učestvovalo je u gašenju požara.

U požarima u Australiji tokom leta 2019. poginule su 33 osobe i uništeno je područje veličine Turske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.