NAPADNUT KONVOJ TURSKE VOJSKE: Ima ranjenih, nastala je opšta pometnja u redovima Turaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 21:19

NAPADNUT KONVOJ TURSKE VOJSKE: Ima ranjenih, nastala je opšta pometnja u redovima Turaka

Novi udar na Ankaru

Rano 8. maja, konvoj turskih oružanih snaga našao se na udaru u istočnom delu Idliba u severozapadnom delu Sirije.

Konvoj je pogođen improvizovanom eksplozivnom napravom dok je prolazio putem koji povezuje gradove Marat Mirin i Ram Hamadan. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, u napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bilo povređenih.

Opozicioni izvori izvestili su o žestokim sukobima posle napada. Izvori tvrde da su se sirijski militanti u pratnji turskog konvoja sukobili sa nekim od počinioca napada.

Tursko Ministarstvo nacionalne odbrane do sada nije komentarisalo incident. Ministarstvo obično ignoriše napade na turske trupe koji nisu fatalni.

Turske snage u Idlibu napadane su u više navrata tokom poslednjih nekoliko meseci. U najnovijem napadu, koji se dogodio 3. maja, nepoznati naoružani ljudi su raketnim granatama gađali tursku poziciju u blizini sela Baluon u južnom Idlibu.

Većinu nedavnih napada na turske snage u Idlibu izvela je grupa koja sebe naziva Sarijat Ansar Abu Baker al-Sidik. Izgleda da je grupa povezana sa Al-Kaidom.

Uprkos rastućoj pretnji za njene snage u Idlibu, turska vojska zadržava preko 60 pozicija u ovoj sirijskoj regiji. Najnovija vojna osmatračnica je napravljena prošlog meseca. Turske snage su navodno tu da poštuju prekid vatre.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.