NAPAD NA KONZULAT ŠVEDSKE: Teško ranjena službenica u Turskoj, diplomatska kriza sve veća

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 21:19

NAPAD NA KONZULAT ŠVEDSKE: Teško ranjena službenica u Turskoj, diplomatska kriza sve veća

Jedna turska službenica teško je ranjena.

Iz kancelarije guvernera saopšteno je da je napad izvela "mentalno nestabilna" osoba u okrugu Konag u Izmiru danas pre podne. Nije naveo konzulat.

Napad se dogodio ispred počasnog konzulata Švedske, javila je privatna televizija NTV, a ranjena je žena koja je tamo radila kao sekretarica, i nalazi se u kritičnom stanju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turske vlasti su uhapsile napadača i otvorile istragu, saopšteno je iz kancelarije guvernera.

Počasni konzulati predstavljaju interese svojih državljana u inostranstvu, ali njima ne upravljaju profesionalne diplomate.

Ovo se događa u vreme kada je Švedska u diplomatskoj krizi sa više muslimanskih država koje joj zameraju što je dozvolila skrnavljenje Kurana na svom tlu.

Juče su dva muškaraca zapalila jedan primerak svete muslimanske knjige ispred parlamenta u Stokholmu.

Krajem juna ista ta dva muškarca zapalila su nekoliko stranica Kurana ispred najveće džamije u glavnom gradu Švedske, a 20. jula oni su oskrnavili taj tekst, ali ga nisu zapalili ispred ambasade Iraka.

Švedska osuđuje ta skravljenja, ali brani ustavno pravo na slobodu izražavanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UPUCANA SEKRETARICA U ŠVEDSKOM KONZULATU U IZMIRU Turski državljanin je teško ranio

Izvor: Blic, 01.Avg.2023

Turska službenica teško je povređena u napadu pištoljem na švedski počasni konzulat u Izmiru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.