Izvor: Blic, 17.Avg.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NAJVEĆI TAMNIČAR NOVINARA" Uhapšena još 24 zaposlena u prokurdskom dnevniku

Turska policija privela je najmanje 24 osobe zaposlene u prokurdskoom dnevniku "Ozgur Gundem", koji je ove nedelje zabranjen zbog sumnje da podržava kurdske militante.

Ovim privođenjem, broj uhapšenih medijskih ranika u Turskoj je porastao na 99, čime je ova zemlja postala "najveći tamničar novinara", navodi se u saopštenju Evropske federacije novinara, organizacije za monitoring medija.

Kako je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sajtu levičarskog "Ozgur Gundema", najmanje 24 osobe iz redakcije lista su privedene je privedeno, dok su drugi dobili kaznu kućnog pritvora.

Privedena su još četiri reportera drugih medijskih kuća koji su izveštavali o policijskoj akciji u redakciji "Ozgur Gundema", navodi se na sajtu.

Vladin zvanicnik je negirao da je akcija protiv tog lista povezana sa vanrednim stanjem uvedenim zbog pokušaja puča, prenosi Rojters.

Nakon optužbi da propagiraju stranku PKK koja se smatra teroristickom organizacijom Turske, istanbulski sud je u utorak zabranio rad ovog lista koji ima dnevni tiraž od 7.500 primeraka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Uhapšeno još 24 novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2016

Turska policija privela je najmanje 24 osobe zaposlene za pro-kurdski dnevnik "Ozgur Gundem", koji je ove nedelje zabranjen zbog sumnje da podržava kurdske militante...Ovim privođenjem, broj uhapšenih medijskih radnika u Turskoj je porastao na 99, čime je ova zemlja postala "najveći tamničar novinara",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.