NA POMOLU POSAO VEKA, TURSKA ĆE PROCVETATI: Erdogan trlja ruke, evo šta je tražio od najbogatijeg Amerikanca

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 08:44

NA POMOLU POSAO VEKA, TURSKA ĆE PROCVETATI: Erdogan trlja ruke, evo šta je tražio od najbogatijeg Amerikanca

Sastali se u Turskoj kući u Njujorku

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije "Tesla" Ilona Maska da izgradi fabriku u Turskoj, saopštila je danas turska Uprava za komunikacije.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da mnogi turski dobavljači već sarađuju s "Teslom" i da je Turska među najvažnijim kandidatima za sledeću fabriku tog proizvođača električnih automobila. Kompanija zasad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije komentarisala navode turske strane.

Erdogan i Mask su razgovarali u Turskoj kući, soliteru blizu Ujedinjenih nacija u Njujorku, javila je turska agencija Anadolija. Erdogan je doputovao u SAD, gde će učestvovati na 78. sednici Generalne skupštine UN.

Erdogan je, kako je saopštila turska Uprava za komunikacije, na sastanku sa Maskom takođe rekao da je Ankara otvorena za saradnju na polju veštačke inteligencije i oko Starlinka.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da SpejsEks želi da sarađuje s turskim vlastima da bi dobili dozvolu kako bi satelitske usluge Starlinka bile dostupne Turskoj, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan tražio od Maska da izgradi Tesla fabriku u Turskoj

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2023

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije Tesla Ilona Maska da izgradi fabriku u Turskoj, saopštila je turska Uprava za komunikacije.

Nastavak na Radio 021...

Erdogan pozvao Maska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Izvor: AutoBlog, 18.Sep.2023

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Ilona Maska da izgradi fabriku Tesla u Turskoj, objavila je agencija Anadolija na platformi društvenih medija X. Erdogan je to predložio Masku tokom sastanka u Turskoj kući, neboderu u blizini Ujedinjenih nacija u Njujorku,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.