Muzičari iz Srbije, Kine, Turske i Italije svirali zajedno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2020, 15:40

Muzičari iz Srbije, Kine, Turske i Italije svirali zajedno

Prvi međunarodni onlajn striming koncert, održan je na Jutjub kanalu Srpskog narodnog pozorišta.

Inicijator koncerta je Opera tog pozorišta iz Novog Sada, a sinoć su ga izveli umetnici iz četiri zemlje - Kine, Turske, Italije i Srbije.

Muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta su već nešto slično izveli sa numerom Bela ćao, kao podršku italijanskom narodu u borbi protiv Kovida-19.

Oni su, svako iz svog doma, uživo odsvirali ovu numeru i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << taj video je obišao svet, a mnoge strane televizije su ga emitovale.

Sada se otišlo korak dalje, jer su uz umetnike iz Srbije, u isto vreme svirali i pevali i umetnici filharmonije iz Italije, Opere i baleta iz Turske i horovi iz Kine.

Svako, opet iz svog doma, priključio se na internet i svirao i pevao zasebno, a u Operi SNP-a su sva njihova onlajn uključenja sabirali tehničari u jedan signal i emitovali na Jutjub kanalu teatra.

U projektu kakav do sada nije viđen u svetu, učestvovalo je 30 muzičara i 22 pevača.

Oni su, nešto posle 21 čas, zajedno odsvirali "Odu radosti" Ludviga van Betovena, u godini u kojoj se obeležava 250 godišnjica njegovog rođenja.

Pre toga, u 20.30, počeo je prenos i preko skajpa na Jutjub kanalu gde se kratko posebno predstavio svaki teatar.

Muzički spektakl prenosio je i RTS, a istovremeno, bio je prenošen i u Italiji, Turskoj i Kini.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.