Muke mušterija Tomasa Kuka

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muke mušterija "Tomasa Kuka"

U toku je operacija "Materhorn", kako bi se klijenti turističke agencije "Tomas Kuk" vratili u Britaniju. Neki od njih doživeli su neprijatnosti od hotelijera, dok su drugi čekali čarter let devet sati na aerodromu.
Gotovo 600.000 klijenata "Tomasa Kuka" dočekalo je vest o bankrotu te agencije dok su bili na putu.

Skaj njuz navodi da su neki od Britanaca bili izbačeni iz hotela u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su boravili.
Među njima su i sestra, svekrva i sestrići Kejli Robinson. Njih je menadžer hotela u Turskoj izbacio jer ostatak njihovog boravka nije bio plaćen.
Ona je rekla da se čak i obezbeđenje pojavilo, kako bi osigurali da će otići iz hotela.
Tursko Ministarstvo kulture i turizma je upozorilo sve hotele da će pokrenuti postupak protiv njih, u slučaju da budu tražili novac od turista ili ih izbacili.
U toku je operacija "Materhorn", tokom koje bi 150.000 turista trebalo da bude vraćeno kućama. Očekuje se da će se realizovati ukupno 61 let.
Na "Getvik" su prvi stigli putnici iz Splita.
Putnici koji su boravili na Krfu čekali su devet sati na aerodromu kako bi se vratili u Njukasl. Problem su imali i u smeštaju, gde im je rečeno da se obate svojoj agenciji za informacije. Međutim, niko se nije javljao.
Putnici se pitaju ne samo da li će, već i kada moći da se vrate kućama. Tako su u Hurgadi pedesetogodišnji par Majkl i Sara, kojoj ponestaje lekova za multplu sklerozu i bolest pluća. Eihov povratak je bio planirajn za utorak, ali nemaju  nikakvu informaciju kada bi mogli da se vrate.
Inače, putnici neće dodatno plaćati za svoj povratak kući.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.