Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2020, 22:45

Mučenje na Marakani: Srbija sa igračem manje sačuvala bod protvi Turske

Za utehu, nije primila gol - 0:0

Loše. Apsolutno loše. Ni kada je imala jednak broj igrača na terenu, Srbija nije uspevala da igra fudbal protiv Turske, bilo je to sporovozno mučenje, a tek kada je isključen Aleksandar Kolarov, Orlovi su ostali bez šansi da upišu prvu pobedu u novom izdanju Lige nacija - 0:0.

Ako je za neku utehu, Srbija nije izgubila kod kuće. Nije ni primila gol, mada je skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << celo drugo poluvreme imala fudbalera manje na terenu. Tu se i nije očekivalo da napravi neko čudo i sa desetoricom na terenu nadigra Tursku. Mnogo više je za brigu jalovost u prvom delu, gde tim Ljubiše Tumbakovića, ponovo sa izmenama u startnoj postavi, nije uspeo ništa da uradi.

Meč sa Turskom na Marakani bio je generalna provera za Srbiju pred meč godine u Oslu sledećeg meseca. Po onom što smo videli, razloga za optimizam gotovo da nema. Objašenjenje od pre nekoliko dana, posle poraza od Rusije (3:1) da je rival u punoj formi i da je to razlog za poraz je imao smisla, bio je tačan. Ali, večeras su na teren izašli Turci, koji su jednako još na "godišnjem odmoru" kao srpski fudbaleri i Tumbakovićevi puleni im nisu mogli ništa. Timu koji je pre neku veče izgubio kod kuće 2:0 od Mađarske.

Istina, u jeku turske ofanzive, pred sam kraj, Đuričiću se ukazala velika šansa, ali je nije iskoristio. Kao ni Mitroviću još veću, iz čistog poklona u prvom delu. Ali, do sada kritikovana poslednja linija ovog puta zaslužuje pohvale. Ni sa igračem više Turci nisu uspeli da stvore neku veliku šansu. Prednost nisu uspeli da kapitalizuju. Ali, to srpsko reprezentativno kratko ćebe i ovog puta smo imali na delu. Nikako da se valjano "pokrije" istovremeno i odbrana i napad.

Zaličilo je u prvi mah da bi mogla Srbija da odigra dobru utakmicu. Krenula je napadački od starta, rešena da dođe do prvog trijumfa u grupi i već u 5. minutu je dobru šansu imao Filip Kostić, ali je pogodio spoljni deo mreže.

I ta inicijativa potrajala je nekih 15 minuta. Toliko je bilo potrebno Turcima da shvate da je srpska poslednja linija nesigurna, pogotovo kada ima loptu u nogama. Krenuli su gosti u visok presing i praktično potpuno odbili Orlove od svog gola, čak od svoje polovine. Selektor Guneš je pomerio svoju odbranu skoro do centra, a Srbija je imala dosta problema da loptu donese do te središnje linije igrališta.

Propustio je Tufan dobru priliku glavom da dovede Turke u vođstvo, jedan opasan udarac je Maksimović blokirao glavom...

Poslednjih desetak minuta doneli su i dve kolosalne šanse za Srbiju. Prvu je Gudelj pokrenuo s centra, Tadić gurnuo u prostor za Radonjića, koji je krenuo sam na golmana, ali se dugo nameštao na udarac i izblokiran je. Samo koji minut kasnije šansa kakva može samo da se poželi. Zbunio se Sojundžu ispred sveg šesnaesterca, okliznuo se kao Maksimović u Moskvi, predao je loptu Tadiću, a ovaj odmah dodao Mitroviću, koji je mogao da bira gde će da šutne, a poslao je fudbal - preko gola.

Kada je Kolarov u 49. minutu dobio crveni karton, ionako teška utakmica po Srbiju postala je duplo teža. Tumbaković je morao da promeni formaciju, da izbaci jednog vezistu, Radonjića je poslao na bok i to je već bila neka druga priča od one koju je selektor zamislio. Meč se pretvorio u borbu za preživljavanje, sa pitanje da li Orlovi mogu da izdrže potpunu ofanzivu Turske, koja je krenula po tri boda na Marakani.

Tih gotovo 50 minuta izgledalo je potpuno isto Turci su držali loptu ispred srpskog šesnaesterca, tražili pukotinu da dođu do gola, ali je nisu našli.

Poslednja linija je izdržala. Bod je odbranjen. Samo što teško da je time iko zadovoljan...

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mučenje na Marakani: Srbija sa igračem manje sačuvala bod protiv Turske

Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2020

Za utehu, nije primila gol - 0:0..Loše. Apsolutno loše. Ni kada je imala jednak broj igrača na terenu, Srbija nije uspevala da igra fudbal protiv Turske, bilo je to sporovozno mučenje, a tek kada je isključen Aleksandar Kolarov, Orlovi su ostali bez šansi da upišu prvu pobedu u novom izdanju Lige...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.