Ministar potvrdio: Eliminisani su

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 12:46

Ministar potvrdio: Eliminisani su

Turski ministar odbrane Hulusi Akar rekao je da je 18 terorista eliminisano u severnoj Siriji i Iraku u poslednja tri dana.

Govoreći na iftarskoj večeri u provinciji Kajseri, Akar je istakao borbu Turske protiv terorizma i rekao da se borba protiv terorizma odlučno nastavlja.

On je rekao da Oružane snage Turske (TSK) čine sve da zaštite granice zemlje i njen narod.

"Ko god ih podržava i snabdeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružjem, municijom i helikopterima, naša borba protiv njih neće biti okončana dok se i poslednji terorista ne eliminiše“, rekao je ministar.

Akar je istakao da je od 2015. godine eliminisano 37.756 terorista. Od 2016. godine, Ankara je pokrenula tri uspešne antiterorističke operacije preko svoje granice u severnoj Siriji kako bi sprečila formiranje terorističkog koridora i omogućila stanovnicima da se mirno naseljavaju.

Na severu Iraka se vode protivterorističke operacije. Teroristička grupa PKK se često krije u severnom Iraku, odmah preko južne granice Turske, kako bi planirala terorističke napade u zemlji.

Turska je dugo naglašavala da neće tolerisati terorističke pretnje njenoj nacionalnoj bezbednosti i pozvala je iračke zvaničnike da preduzmu neophodne korake za eliminisanje terorističke grupe.

U svojoj više od 40-godišnjoj kampanji terora protiv Turske, PKK, koju su Turska, Sjedinjene Države i Evropska unija proglasile terorističkom organizacijom, odgovorna je za smrt preko 40.000 ljudi, uključujući žene, decu i bebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.