Milena Radulović u niškoj školi: Društvene mreže su pospešile govor mržnje među osnovcima

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2022, 13:36

Milena Radulović u niškoj školi: Društvene mreže su pospešile govor mržnje među osnovcima

Na radionici protiv rasizma, govora mržnje i diskriminacije u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Nišu glumica Milena Radulović je poručila mališanima da se uvek požale roditeljima ili nastavnicima ako ih neko maltretira na bilo koji način. Deca iz Niša, Turske i Rumunije su sa poznatom glumcom razgovarali šta su demokratija, multikulturalnost, tolerancija i kako da se deca zaštite od nasilja na internetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Kroz kampanju "Blokiraj mržnju. Podeli ljubav" OŠ "Radoje Domanović" postala je kutak dečije demokratije u kome se kroz edukaciju, deca i nastavnici bore protiv različitih oblika govora mržnje usmerenih na određene zajednice i pojedince u Srbiji.Dan demokratske kulture; foto: JV/T. T.

Zbog toga su se danas u školi kao gosti našli i mališani iz Turske i Rumunije koji su zajedno sa svojim vršnjacima imali predavanja i radionice na ovu temu.

MIlena je savetovala mališane da ne šire mržnju; foto: JV/T. T.Glumica Milena Radulović istakla je da su upravo društvene mreže te koje su pospešile govor mržnje među osnovcima, što je bio njen osnovni motiv da kao ambasadorka kampanje pokuša da ih posavetuje.

Savetujem ih da kada naiđu na pregršt negativnih komentara o nekome ili nečemu, shvate da je tu uvek jedna ista ekipa ljudi koja aktivno mrzi iz dana u dan i ima baš puno vremena da piše komentare. Tako da treba da ignošu te stvari, a gledaju one koje im se dopadaju, da se bave onim što ih zanima i da se ne priključuju mržnji - rekla je Radulović.

Radionice sa Milenom; foto: JV/T. T.Takođe, Radulović je poručila mališanima da se uvek požale roditeljima ili nastavnicima ako ih neko maltretira na bilo koji način, kao i da međusobom promisle da li se u njihovom okruženju nalaze deca koja šire mržnju.

Direktorka škole Dušica Tričković rekla je da su godinama radili na razvijanju kompetencija odgovornosti, saradnje, multikulturalnosti i kritičkog mišljenja kod dece.

Cilj projekta, ali i same škole je da vaspitavamo i gradimo odgovorne građane našeg društva i da razvijamo odgovornost kod naše dece - poručila je Tričković.

Kampanja se sprovodi u okviru projekta "Promovisanje različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“ u saradnji sa projektom "Kvalitetno obrazovanje za sve“ koji su deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope "Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Glumica Milena Radulović poručila učenicima OŠ „Radoje Domanović“ da samo ljubav rađa ljubav

Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2022

NIŠ..U okviru kampanje “Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!” koja ima za cilj borbu protiv različitih oblika govora mržnje, rasizma i diskriminacije, održano je predavanje i radionica za osnovce u  OŠ “Radoje Domanović”. Poruka ove radionice je da “mržanja rađa mržnju, a ljubav rađa...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.