Micov izjednačio, Štimac u polufinalu

Izvor: MVP.rs, 25.Maj.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micov izjednačio, Štimac u polufinalu

Odigrane su dve utakmice četvrtfinala turskog doigravanja.

Vladimir Micov je bio jedan od najzaslužnijih što je njegov Galatasaraj izborio majstoricu sa "top osam" ekipom Evrope, Anadolu Efesom. Nakon poraza u prvoj utakmici plejofa Superlige Turske, žuto-crveni su se oporavili i domogli se trijumfa kao domaćini. Rezultat je bio 73:63.

Srpski košarkaš je bio najefikasniji na meču sa 18 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << a dodao je i po tri skoka i asistencije. Pratili su ga Sinan Guler sa 13 poena, četiri uhvaćene lopte i pet dodavanaja, te Tibor Plajs sa dabl-dabl učinkom. Nemac je upisao 12 poena i 10 skokova. Erik MekKalum je duel završio sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti. U poraženom timu se istakao Brajant Danston sa 15 poena i sedam skokova. Derik Braun je imao poen manje, uz isti broj uhvaćenih lopti, dok je Toma Ertel učestvovao sa 11 poena i devet dodavanja. Tajler Hanikat je bio dobar sa 12 poena i devet skokova.

U drugom četvrtfinalnom meču Bešiktaš je kao gost nadigrao Gazijantep i tako se sa 2-0 u seriji plasirao u polufinale. Konačan rezultat je bio 77:70, a Vladimir Štimac je bio dobar sa devet poena i osam skokova. Najbolji od njegovih saigrača je bio Erl Klark sa 21 poenom i osam uhvaćenih lopti. Majkl Rol je zabeležio 10 poena, šest skokova i pet asistencija. Markus Denmon je bio najbolji u poraženom timu sa 20 poena i osam uhvaćenih lopti.

Druga dva četvrtfinalna duela će biti odigrana u petak, a sastaće se Tofaš - Fenerbahče (0-1), i Banvit - Darušafaka (0-1). Majstorica između Galatasaraja i Anadolu Efesa je zakazana za subotu.

REZULTATI 

Gazijantep - Bešiktaš 70:77 (0-2)

Galatasaraj - Anadolu Efes 73:63 (1-1)

PETAK

Banvit - Darušafaka (0-1)

Tofaš - Fenerbahče (0-1)

SUBOTA

Anadolu Efes - Galatasaraj

(foto: Galatasaray Basket)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Galata uzvratila udarac, odlični Micov

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2017

Košarkaši Galatasaraja izborili su majstoricu u prvoj rundi turskoj plej-ofa sa ekipom Efesa...U drugom susretu u "Abdi Ipekči Areni", ovoga puta su tribine bile ispunjene navijačima Galate, ekipa Engina Atamana je slavila sa 73-63...Nakon tesne prve četvrtine, Galata do poluvremena stiče pet poena...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.