Mediji: Saudijski istražitelji uklanjali dokaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Saudijski istražitelji uklanjali dokaze

List Sabah, blizak turskoj vladi, danas navodi da je tim poslat iz Saudijske Arabije da pomogne turskoj policiji u istrazi ubistva novinara Džamala Kašogija umesto toga radio na uklanjanju dokaza ubistva.

Pozivajući se na "pouzdane izvore", Sabah je preneo da je među 11 Saudijaca koji su u Tursku došli devet dana posle ubistva Kašogija bio jedan hemičar i jedan toksikolog.

Taj list je u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << preneo da je telo ubijenog novinara, koje još uvek nije pronađeno, bilo raskomadano i u pet kofera izneto iz saudijskog konzulata u Istanbulu, u kom se ubistvo odigralo.

U međuvremenu, Kašogijevi sinovi su apelovali da se njegovi ostaci vrate da bi mogao biti sahranjen u Saudijskoj Arabiji.

U jučerašnjem intervjuu za Si-En-En (CNN) oni su izrazili nadu da njihov otac nije patio pre smrti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.