Mas: Neprihvatljiva odluka Turske da protera nemačke novinare

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Neprihvatljiva odluka Turske da protera nemačke novinare

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je odluka Turske da protera tri nemačka novinara, "neprihvatljiva" i najavio nastavak aktivnosti Nemačke da se novinarima omogući nesmetan rad.

"Bez kritičke štampe nema slobodne demokratije. Mi ćemo nastaviti sa aktivnosti u korist novinara da bi mogli da rade bez ograničenja u Turskoj i drugde", rekao je Mas.

Mas je dodao da je turski ministar inostranih poslova upoznat s namerama Nemačke, javio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Nemačkim novinarima je dato 10 dana da napuste Tursku, prenosi BBC i navodi da je to prvi put da je Turska formalno odbila da da akreditaciju stranim novinarima.

Dva nemačka novinara danas su naspustila Tursku, dok se treći ranije vratio u Nemačku.

Na desetine turskih novinara je uhapšeno zbog navodne veze sa grupom koju turska vlada optužuje za pokušaj (propalog) državnog udara u julu 2016. godine, ali je prvi put da Turska proteruju strane novinare.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka kritikuje Tursku zbog tretmana stranih novinara

Izvor: VOA, 10.Mar.2019

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas kritikovao je Tursku zato što je odbila da izda akreditacije stranim novinarima. U intervjuu koji je objavljen u nedelju, Mas je ocenio da takvo ponašanje "nije u skladu sa našim razumevanjem slobode štampe". Turska je nedavno odbila da obnovi akreditacije nekoliko...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.