Izvor: RTS, 02.Jul.2022, 09:02

Mali Dušan Todorović boluje od epilepsije, nada za izlečenje u Turskoj

Petogodišnji Dušan Todorović iz Leskovca boluje od epilepsije. Nadu da napadi mogu da se zaustave dali su lekari u Turskoj, ali samo ispitivanja koštaju oko 11.000 evra. U prikupljanje sredstava uključile su se organizacije Budi human i Pokreni život.
Teška borba kreće od četvrtog meseca kada je Dušanu potvrđeno zapaljenje mozga, a potom i epilepsija. Napadi su česti, sa gušenjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude ga iz sna. Terapija je menjana, ali boljitka nema. Dušan ne govori, ne hoda, teško guta. Pre godinu i po dana ponovo je imao infekciju u mozgu.

"Nešto se vratilo, nešto i nije. On se trenutno uopšte ne smeje, ne zna ništa, motorika mu je skroz slaba", kaže majka Marija Todorović.
Spas je operacija u Turskoj, ali najpre mora da se urade pregledi i analize.
Majka Marija ističe da su im u Turskoj dali nadu da mogu da ga spasu i da se zaustave napadi.
"Samim tim kad ti napadi budu stali, kažu da će dete krenuti i motorički da bude bolje", dodaje majka.
Dve sestre brinu o bratu, igraju se s njim, pomažu.
"Igramo se zajedno sa igračkama, pomažem mu da počne ruku da ispravlja", kaže Dušanova sestra Jana.
Teodori Todorović najveća je želja da što pre ozdravi, da može da priča, da hoda.
Marija je samohrana majka. Žive u jednoj sobi sa malim primanjima. Sama ne može da obezbedi oko 11.000 evra, koliko je potrebno za preglede, a operacija košta bar četiri puta više.
"To je jako puno za pojedinca, ali verujem da za celu Srbiju i sve nas to i nije neka cifra jer smo više puta pokazali da uspevamo u tome da spasavamo sugrađane", poručio je Dušan Miljković iz Fondacije Pokreni život iz Leskovca.
Za put u Tursku nedostaje još 6.500 evra. U mnogim objektima u Leskovcu postavljene su kutije za donacije.
Dušanu se može pomoći i slanjem poruka 1293 na 3030 i broj 3800.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.