Maestralna Furija u nokaut fazi, Turci baš slabi! (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralna "Furija" u nokaut fazi, Turci baš slabi! (video)

Reprezentacija Španije je prva koja je uspela da postigne više od dva gola na jednoj utakmici na ovom prvenstvu. Aktuelni evropski prvak je uspeo da savlada Tursku koja ostaje skoro bez šansi za plasman u narednu fazu.

Turska reprezentacija je ekipa koja je možda i najmanje pokazala u dosadašnjem toku prvenstva. Oni su večeras bez ikakvih problema savladani od strane furiozne Španije sa veoma ubedljivih 3:0 (2:0).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Španija je ovom pobedom uspela da sebe dovede u sjajnu situaciju pred poslednje kolo, već su se plasirali u narednu rundu takmičenja, a za prvo mesto u grupi (koje donosi lakšeg rivala u osmini finala) dovoljno je da osvoje bod protiv Hrvata u poslednjem kolu.

Odmah su Španci večeras stavili do znanja protivniku ko je ko na terenu, preko leve strane su imali nekoliko dobrih napada, pogodili su i stativu u 11. minutu (tačnije, učinio je to Balta). Odmah nakon toga je i Pike šutirao glavom preko gola nakon kornera pošto je ostao sam, a onda je i Nolito imao dobar udarac ka golu, bez uspeha.

Usledio je 34. minut, Nolito je uputio centaršut, Morata je pogodio - 1:0 za Španiju, sasvim zasluženo.

Samo tri minuta kasnije, Turci u nokautu. Fabregas je pokušao da pronađe Nolita, Topal je napravio neverovatnu grešku, Nolito je to iskoristio i doveo Špance do 2:0.

Turci su baš bili u rasulu, nisu uspevali da povežu više od 5-6 pasova, Španci su ih dovodili do ludila.

Igrao se 49. minut, već je bilo 3:0.

Inijesta je uposlio Albu, zastavica srpskog sudije je ostala nepodignuta, lopta je na kraju stigla do Morate koji stiže do svog drugog gola - 3:0. Situaciju koju Mažić nije okarakterisao kao ofsajd možete videti OVDE.

Na drugoj strani Jilmaz je imao dobru priliku za Tursku, nakon što je izbacio Pikea iz igre šutirao je neprecizno, pored gola, da bi Silva pokazao malo sebičnosti na drugoj strani u 61. minutu.

Ušlo se u mirnu završnicu, Španci su spustili gas, igrali su onoliko koliko je to bilo potrebno, dok je na drugoj strani izviždan nekoliko puta Arda Turan koji je po mišljenju mnogih najslabiji igrač Barselone ove sezone. Mogli su Turci do utešnog gola na samom kraju meča, ali je Aspilikueta bio veoma priseban.

Golove pogledajte OVDE.

Dakle, Španija je prošla dalje sa 6 bodova, Hrvati su na pragu toga sa 4 boda, Česi imaju 1 i ubedljiva pobeda protiv Turske ih dovodi u situaciju da plasman u narednu fazu bude veoma realan, dok Turci moraju da pobede Češku i čak u tom slučaju mnogo toga treba da se poklopi pa da na kraju završe u osmini finala, što je malo verovatno jer se sa 3 boda veoma teško prolazi u ovom sistemu takmičenja.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turci nemoćni: Španci u osmini finala EP (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2016

Aktuelni evropski prvak Španija bez većih problema izašao je na kraj sa fudbalskom reprezentacijom Turske, ostvarivši drugu pobjedu u grupnoj fazi...Utakmica je počela žestoko. Već u prvom minutu srpski arbitar Milorad Mažić pokazao je Ramosu žuti karton, nakon što je ovaj nepropisno zaustavio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.