MUP: Komandant žandarmerije u poseti žandarmeriji Turske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Komandant žandarmerije u poseti žandarmeriji Turske

Komandant srpske Žandarmerije Dejan Luković razgovarao je u Ankari s rukovodiocima turske Žandarmerije o modalitetima saradnje ove dve jedince kroz zajedničku obuku i razmenu iskustava, posebno u oblasti borbe protiv terorizma, saopštio je danas MUP Srbije. 

Kako se navodi, Luković, koji boravi u zvaničnoj poseti Žandarmeriji Turske, istakao je da su predviđene zajedničke obuke koje će u narednom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proći pripadnici srpske Žandarmerije, ronilačke jedinice, kontradiverzione ekipe, kao i razmena iskustava na planu održavanja javnog reda i mira.

Komandant srpske Žandarmerije ocenio je da će obuke, razmena iskustava, znanja i veština pripadnika ove dve jedinice doprineti jačanju profesionalizma i većoj efikasnosti u borbi protiv terorizma, organizovanog i svih drugih oblika kriminala.

Poseta Žandarmeriji Turske, kako je naveo Luković, konkretan je rezultat saradnje policije dve zemlje koje su uspostavili ministri Nebojša Stefanović i Sulejman Sojlua.

Delegacija srpske Žandarmerije tokom posete kolegama iz Turske upoznala se sa načinima rada i funkcionisanjem Komande logistike Žandarmerije, Žandarmerijske specijalne jedinice, Akademije Žandarmerije, forenzičkog centra Žandarmerije i Regionalne komande za Ankaru, kaže se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.