MOST DIGNUT U VAZDUH: Turske snage više neće proći, militanti strašno ljute Erdogana (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 20:41

MOST DIGNUT U VAZDUH: Turske snage više neće proći, militanti strašno ljute Erdogana (FOTO)

Turci iznenađeni postupkom militanata HTS-a

Neidentifikovane naoružane osobe digle su u vazduh most al-Nahel na autoputu M-4 koji povezuje luku Latakija sa gradom Alepom, industrijskim čvorištem u Siriji.

Most se nalazi u blizini grada Muhambala na jugozapadu Idliba. Opozicioni izvori rekli su da su naoružane osobe digle u vazduh most kako bi blokirali autoput M-4, gde su ruska vojna policija i turske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snage ranije ove godine izvršile zajedničko patroliranje.

تفجير جسر النحل عند منطقة محمبل في ريف مدينة #إدلب بعد منتصف الليل من قبل مجهولين مما تسبب في انقطاع طريق ال M 4

Posted by ‎فراس مولا firas mawlla‎ on Уторак, 24. новембар 2020.

Naoružani ljudi minirali su most dok su se turske trupe raspoređivale duž M-4. Trupe su se verovatno pripremale za novu patrolu na autoputu.

Turska se obavezala da obezbedi i ponovo otvori autoput M-4 prema sporazumu o Idlibu sa Rusijom od 5. marta. Nekoliko zajedničkih patrola obavljeno je autoputem. Međutim, bilo je nekoliko napada, a autoput je ostao zatvoren od strane radikalnih grupa, uglavnom Hajat Tahrir al-Šama.

Turske snage sada pojačavaju svoje prisustvo južno od autoputa M-4 i navodno se pripremaju da samostalno patroliraju planinom al-Zavija.

Nedavne turske akcije u Idlibu ukazuju da Ankara nije u dobrim odnosima sa militantima u regionu. Ipak, i dalje će im odlučno pružati podršku protiv sirijskih vladinih snaga i njihovih saveznika.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.