MISTERIOZNA SMRT NA GRČKO-TURSKOJ GRANICI: Turci optužuju Grke za ubistvo muškarca, Atina poriče umešanost

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 15:39

MISTERIOZNA SMRT NA GRČKO-TURSKOJ GRANICI: Turci optužuju Grke za ubistvo muškarca, Atina poriče umešanost

Incident na grčko-turskoj granici

Turski mediji u poslednjih nekoliko sati izveštavaju da je 43-godišnji Turčin izgubio život u pucnjavi na reci Evros, kao i da je metak upravo primio s grčke strane.

U medijima se govori o incidentu koji se u subotu uveče dogodio na obali reke Evros, koja je prirodna granica sa Grčkom, u blizini sela Andasarhanli. Inače, pomenuto selo se nalazi naspram grčkog sela Lagina.

Kako saznaje protothema.gr, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << incident se zapravo dogodio u turskom delu reke Evros na mestu sa veoma gustom vegetacijom. Navodno se radi o krijumčarima, a jedan od dvojice upletenih Turaka, bio je pijan. Isti izvori naglašavaju da su vojska i policija već sprovele istragu koja nije zakjučila da je pucano s grčke strane.

Međutim, sudeći prema izveštajima turskih medija, navodna žrtva Mehmet Durgun, sedeo je sa komšijom Sulejmanom Senerom (60) na obali reke kada je upucan u lice. Dugun je preminuo na licu mesta.

Proto thema takođe saznaje da Turci nameravaju da naprave korak ka grčkoj strani, tako da će zvanična Atina imati spreman odgovor.

Grčka strana će odbiti bilo kakve insinuacije od strane Turske, tvrdeći ili ukazujući na to da se takvi incidenti ne bi ni dogodili da je turska strana izvršila svoju dužnost u borbi protiv ilegalne imigracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.